Alles over de Predom Caravan

Predom reviews

Wat vinden anderen van de Predom / Niewiadow?

ANWB Kia Niro EV & Niewiadow (Predom) rijtest.

De ANWB heeft een Predom (Niewiadow) meegenomen tijdens de rij-impressie met de Elektrische Kia Niro (Kia Niro EV).

Vijftig jaar Predom Historie voor achter een nieuwe generatie

Waarbij er nog veel kampeerders op zoek gaan naar een brandstof auto om hun caravan te trekken. Zijn er ook al mensen die omdenken en een caravan gaan trekken met een elektrische auto.

Door de Predom / Niewiadow N126 ET – gemaakt sinds 1973 en nu nog steeds –  caravan plus een elektrische auto die 750 kilo mag trekken kun je zeggen: De mogelijkheid bestaat!

Persoonlijk met mijn ervaring met de Volkswagen ID.4 zou ik dan nu nog wel binnen Nederland blijven.

De conclusie is dat met name de frontale oppervlakte aanzienlijk is. Dat heeft een grote invloed op het rijbereik van een trekauto. Maar geeft ook een eerlijker beeld van de rijervaring met een elektrische auto en een caravan.

Lees hier het hele artikel van de ANWB »

Predom N126 N tegenover de Trigano Rubis 340 DD

Het artikel in de De Kampeer & Caravan Kampioen (uit 2004) vergelijkt twee compacte caravans, de Predom N126 N en de Trigano Rubis 340 DD.

De Predom is afkomstig uit Polen en is stukken goedkoper dan de Trigano, die in Frankrijk wordt gemaakt. Beide caravans hebben hefdaken en achterin een zitgroep waarvan een tweepersoonsbed is te maken.

De Predom is lichter en goedkoper dan de Trigano, maar heeft standaard geen koelkast, kachel of rolgordijnen. De Trigano is duurder, maar heeft meer extra’s en van binnen een hogere kwaliteit van afwerking.

Lees verder om in detail de kenmerken en eigenschappen van elke caravan, inclusief hun interieurs, constructies, laadvermogen, wegligging en rijgedrag te ontdekken.

Lees hier het hele artikel van de Kampeer & Caravan Kampioen »